free hit counters
     
 

Fogászat - fogkrémek - biomegoldások


Mindnyájan tudjuk, hogy a fogorvos kezelése elkerülhetetlen az életünkben. Azonban próbáljuk meg a fogászati kezelést ritkítani egy olyan lehetõséggel, amelyrõl sajnos csak igen csekély számú információ látott eddig napvilágot.
 

Egy kis történelem


Már 5000 évvel ezelõtt õseink is tisztították fogaikat. Eleinte kis pálcikákkal, késõbb madártollal, majd gyógynövény ágacskákkal dörzsölgették fogaikat, ínyüket. A középkorban kémikusok árulták saját készítésû fogporaikat, amelyek akkor még csak természetes anyagokból - porrá õrölt állati csontokból, növényekbõl és kõporból - készültek.

A maihoz hasonló fogkrém az 1800-as évek végén került forgalomba, már tubusos kiszerelésben. Erre az idõszakra tehetõ a fogkefe feltalálása is. A nyél eleinte faragott csontból készült, a kefe része pedig lószõrbõl, vagy sertés sörtébõl.
 

Fogkrémek vegyi anyagokkal


Azóta igen sokat fejlõdött a fogászat és a fogápolás is. A fogkrémek egyre több összetevõbõl készülnek, erõteljes vegyi anyagokat tartalmazva. Éppen ezért a reklámokban állandóan hirdetett, mindenféle fantasztikus tulajdonsággal felruházott fogkrémnek álcázott vegyi készítményt kerülje el nagyívben. Általában kerülje el az agyonreklámozott termékeket. A vegyi anyagok a száj nyálkahártyáján keresztül felszívódnak és mérgezik a szervezetet. Olvasson el egy illatszerboltban megvásárolható fogkrémdobozon található leírást. Ha Ön nem vegyész, akkor az összetevõkbõl egy szót sem fog érteni és így megvásárolja a terméket gondolkodás nélkül.
 

Bio fogkrémek - Sunrider, Forever


Részesítse inkább elõnyben a reklámokban soha nem szereplõ és a bioboltok polcain szerényen meghúzódó bio, vagy ajurvédás termékeket. Itt említeném meg, hogy két hálózati mûködésben forgalmazott termék igen kitûnõ, nem túl drága készítmény. Hosszas használata eredményeként sokkal ritkábban fogja felkeresni a fogorvos rendelõjét. Ezek a Sunrider és a Forever hálózat bio fogkrémei. Csak természetes anyagokat tartalmaznak és egy alkalommal igen kis mennyiség elegendõ a fog tisztántartásához.
 

Kőpor


Figyelmébe ajánlom még a Geoproduct Kft. által gyártott fogporokat, amelyek mádi kõport tartalmaznak és vegyi anyagoktól szintén mentesek. Ezen termékekkel ápolja, tisztítsa fogait. Tehát nemcsak az a fontos, hogy naponta legalább 2 alkalommal mosson fogat, hanem az is, hogy erre a célra milyen készítményt választ. A rendszeres fogápolás nemcsak azért ajánlatos, hogy megõrizze fogai épségét és jól tudjon rágni, ami persze nagyon fontos, de esztétikai értéke igen magas. Ön is sokkal szívesebben beszélget valakivel, akinek beszéd közben szép ápolt fogai látszanak. Vonzóvá tesz az ápolt fogak látványa.
 

Nyers zöldség, gyümölcs


A fogorvos tanácsait is érdemes betartani. Rágjon nyers gyümölcsöt, zöldséget. A fõtt, puha ételek nem erõsítik a fogakat és a fogínyt. Használja bátran fogait, hiszen azok erre a célra lettek szánva.
Félévente ellenõriztesse fogait. Kis hibát, fogromlást egyszerûbb kijavítani, eltüntetni, mint egy elszuvasodott fogat rendbe hozni.

A fogászat nem az a hely, ahol sok idõt szeret az ember eltölteni. Ezért tudatosan válasszon ápolási termékeket, ne engedjen a reklámok csábításának.

Megjegyzés: A Sunrider és a Forever termékeit hálózatokon keresztül terjesztik. Amennyiben érdeklik ezek a termékek, szívesen adunk errõl bõvebb felvilágosítást e-mailben vagy személyesen:

fogaszat@fogaszat.net